Terapi for børn 8-13 år

Det er vigtigt for mig, at terapien ikke føles som skole og barnet oplever vi SKAL nå noget eller møder krav det ikke kan indfri. Jeg vægter relationen og tilliden til mig allerhøjst. Samtalerne foregår altid på barnets præmisser.

Det er min erfaring, at de fleste børn kan have gavn af samtaleterapi. I den time barnet er hos mig, handler det kun om ham/hende. Barnet får min fulde opmærksomhed. Jeg er en, der spørger nysgerrigt ind til barnets interesser og giver han/hun en nærværende stund, i et ofte travlt børneliv. Terapien er barnets rum til at være til og få luftet lige dét som fylder- alt lige fra bekymringer, venskaber, røverhistorier og hvad et barnehoved ellers kan rumme. Det er en tid til refleksion og fordybelse i eget sind – det er i sig selv terapi. Børnene fortæller mig ofte, at det er rart at vende tingene med en udefra, som de ikke skal bekymre sig om får tingene at vide.

Som fagperson er jeg pædagogisk, empatisk og legende i min tilgang til terapien. Særligt med de yngre børn fra 8 år og op, er samtalerne en god vekslen mellem leg, spil, kreative øvelser og dialog. Det er gennem leg og sjov, at der skabes størst tryghed samt mod til at tale om det, der er svært for barnet. Det er først når tilliden til mig er på plads, at behandlingen kan finde sted. Derudover bruger jeg min faglige viden og erfaring med børnesamtaler til at guide barnet til en større selvforståelse og bedre overblik over sin situation, sig selv og sine følelser. Dette udgør byggestenene i at skabe mestring, robusthed og livsglæde.

Jeg kan hjælpe med udfordringer som:

Angst/ængstelighed
Sensitivitet/sansestærk

Tristhed
Stress/overbelastningsreaktioner
Lavt selvværd
Pårørende til forældre/søskendes sygdom eller misbrug
Bekymringstendens
Ensomhed
Mobning
Sociale udfordringer
Udadreagerende/selvdestruktivt adfærd
Hyperaktivitet
Sorg
Skilsmisse

Indledende samtale med forældrene

Når jeg arbejder med børn, er det vigtigt for mig med et tæt og godt forældresamarbejde. Derfor vil jeg gerne have jer forældre med til den første indledende samtale. Hvis muligt, gerne med både mor og far til stede, da begge forældre skal give samtykke til psykologbehandlingen. Har vi ikke haft en forsamtale, så er det også her vi kan aftale rammerne for terapien ved at lave en forventningsafstemning. Jeg gerne have barnet med til samtalen, så det vi aftaler, ikke foregår hen over hovedet på barnet. Det er min erfaring, at en åben og ærlig dialog mellem mig og jer forældre giver ro på hos barnet, der oplever at forløbet sker i samarbejde med mor og far. Derudover vil jeg inddrage jer forældre løbende alt efter behov.

Udtalelse fra mor til dreng på 10 år med angst:

“Vores søn har lært at det er angst og fået strategier til at håndtere angsten, når den kommer med hjælp fra os forældre. Vi er blevet bedre til at se signalerne for, når den er helt galt og tage det i opløbet.”